Dialyse

RCR Medical Centre beschikt over een modern dialyse centrum. Hier kunnen nierpatiënten terecht voor actieve dialyse, passieve dialyse en dialyse thuis. Daarnaast biedt het dialysecentrum vakantiedialyse voor patiënten die in RCR Medical Centre op vakantie zijn.

Speerpunten

Onderzoek en behandeling van onder andere;

 • Peritoneaal dialyse

 • Hemodialyse

Specifiek

Ons streven is om een zo compleet mogelijke pallet van de dialyse zorg aan te bieden, die in een “dagbehandelingssetting” uitgevoerd kunnen worden.

Verantwoordelijke dialyse specialisten

Wij zullen de dialyse zorg op regelmatige basis uitvoeren, afhankelijk van het aanbod zijn dit 6 tot 12behandelingen à 6 dagen per week. De enige Nefroloog in Suriname Drs. I.R. Heerenveen is verbonden aan RCR Medical Centre. Hierdoor bent u verzekerd van de beste dialysebehandeling. Alle dialysebehandeling worden uitgevoerd door opgeleide Dialyseverpleegkundigen en Dialyse Assistenten. De hoge kwaliteit dialysemachines zijn de basis van een goede dialysebehandeling. De dialyse-unit van RCR Medical Centre is volledige ingericht door de Nederlandse Leverancier Cablon.

Kosten dialyse zorg

De kosten van onderzoek en/of behandeling wordt in 1e instantie betaald door uw zorgverzekeraar.

Mocht u verzekeraar uw medische zorg niet volledig vergoeden, dan dient u zelf de resterende kosten te betalen.  In dit geval wordt dit vooraf met u door de specialist besproken.

Aanmelden voor dialyse

 • Dit kan via uw huisarts;

 • Door doorverwijzing via uw zorgverzekeraar of

 • Door zelf een afspraak te maken met de poli-assistente van RCR Medical Centre.

Telefoonnummer poli dialyse: +597 455 200

Op het poliklinisch spreekuur ontvangt de specialist u voor een eerste kennismakingsgesprek en worden er afspraken gemaakt voor een onderzoek naar uw klachten. Als het onderzoek is afgerond verneemt u of er mogelijkheden zijn om uw klachten ter verhelpen. Veel van de mogelijke behandelingsmethoden kunnen plaats vinden in RCR Medical Centre zelf. Uw eventuele nazorg na behandeling wordt door de specialisten op de polikliniek van RCR Medical Centre vervolgd.

Faciliteiten

 • Luxe dialyse-stoelen
  Door de luxe dialyse-stoelen wordt u dialysebehandeling zo comfortabel mogelijk gemaakt.

 • Maaltijd
  Standaard krijgt u een broodmaaltijd tijdens uw dialysebehandeling en tegen een geringe vergoeding is het ook mogelijk om een warme maaltijd te krijgen.

 • Flatscreen Tv’s
  Uw favoriete show missen? Niet bij RCR Medical Centre dankzij de flatscreen Tv’s. Het personeel zet met liefde uw favoriete programma op.

 • Airco
  De dialyse-unit is voorzien van meerdere airco’s zodat uw dialysebehandeling onder de optimale temperatuur uitgevoerd kan worden.

 • Wifi
  Social media, WhatsAppen met familie en vrienden. Het is allemaal mogelijk tijdens uw dialysebehandeling in RCR Medical Centre

Dialysevakantie

Voor dialyse patiënten die op vakantie in Paramaribo zijn, kan RCR Medical Centre ook voorzien in verblijfsmogelijkheden. RCR Medical Centre is een van de weinige aanbieders in Paramaribo die dit mogelijk kan maken, lekker gemakkelijk, alles onder één dak!

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op.

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag – vrijdag 9:00 – 17:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag gesloten

Ga direct naar